Herca Robina Williamsa našli mŕtveho, pravdepodobne spáchal samovraždu

12.08.2014 Celý región

San Francisco 12. augusta (TASR) - Slávneho amerického herca Robina Williamsa našli v pondelok v jeho dome bez známok života. Informovala o tom agentúra AP.

Herca vyhlásili za mŕtveho v jeho dome v americkom štáte Kalifornia. Šerif okresu Marin vyhlásil, že podľa predbežného vyšetrovania spáchal samovraždu.

Podľa Maru Buxbauma, Williamsovho hovorcu, trpel známy herec v posledných mesiacoch depresiami, napísal denník The Telegraph.

Williams bol známy najmä ako komediálny herec. V šoubiznise prerazil koncom 70. rokov s postavou mimozemšťana v seriáli Mork a Mindy. Preslávil sa vo filme Dobré ráno, Vietnam.

Cenu Oskar ale získal za postavu empatického terapeuta v dráme Dobrý Will Hunting z roku 1997. Účinkoval aj v ďalších drámach, ako bola Spoločnosť mŕtvych básnikov a Ako prichádzajú sny. Za svoje úlohy vo filmoch Otec v sukni, Dobré ráno, Vietnam a Kráľ rybár získal Zlaté glóbusy.
 
Kto bol Robin Williams?

Robin Williams sa narodil 21. júla 1951 v Chicagu. Americký herec a komik bol plachým dieťaťom, prvý človek, ktorého začal imitovať bola jeho babička. Svojej plachosti sa zbavil na strednej škole, keď sa začal venovať divadlu. Známym sa stal vďaka sitkomu Mork & Mindy (1978 – 1982). Film Dobré ráno, Vietnam mu priniesol svetovú popularitu.

Robin vyrastal v bohatej rodine. Otec bol popredným manažérom Ford Motors a matka profesionálnou modelkou. Ako dieťa bol samotársky, žil skôr vo svojom vlastnom imaginárnom svete ako vo svete priateľov a detských hier. Strednú školu v Marin County zavŕšil v roku 1969 maturitou a hneď na to sa dal na štúdium politických vied na Claremont Men's College. Najväčšiu radosť mu však prinášalo hranie, ktoré mu umožňovalo vnášať do reálneho sveta jeho predstavy a sny z detstva. Táto činnosť ho pochytila natoľko, že sa vybral do New Yorku a na renomovanom Juilliard Institute začal navštevovať hodiny drámy. Tu si tiež začal zarábať prvé peniaze ako mím.

Pred kamerami sa po prvý raz objavil v zábavnej show Richarda Pryora, kde si ho všimol režisér Garry Marshall a ponúkol mu rolu v komédii MÔŽEM TO UROBIŤ... (1979). Napriek Williamsovmu komickému talentu sa film neuchytil a zapadol do zabudnutia. Rovnaký osud zastihol aj množstvo nasledujúcich filmov, až kým neprišiel veľký hit DOBRÉ RÁNO, VIETNAM (1987) Barryho Levinsona. Williams bol nominovaný na Oscara a konečne sa dostal na zoznamy žiadaných hercov. Ďalšiu Oscarovú nomináciu obdržal o pár rokov neskôr, keď prekvapil dramatickou rolou vo filme SPOLOČNOSŤ MŔTVYCH BÁSNIKOV (1989). Odvtedy už jeho role zaznamenávali neustále charakterové premeny a Robin sa stal hercom, ktorý nás dokáže ako rozveseliť, tak i rozplakať. Tretiu oscarovú nomináciu získal za úlohu bezdomovca v Gilliamovom KRÁĽOVI RYBÁROVI (1991) a vysnenú zlatú sošku si konečne odniesol za rolu psychiatra vo veleúspešnom DOBROM WILLOVI HUNTINGOVI (1997).

V osobnom živote to má Williams pestré. V roku 1978 za oženil s tanečnicou Velardi a mali spolu syna Zachariho. A o desať rokov neskôr si začal pomer so Zachariho vychovávateľkou, Marshou Gracesovou. Stali sa šťastným párom, vyprodukovali mega hit MRS. DOUBTFIRE - OTEC V SUKNI (1993), založili vlastnú produkčnú spoločnosť Blue Wolf a spravili si dve deti. Napriek množstvu ďalších škandálov a filmových prepadákov je v súčasnosti Robin Williams jednou z najmilovanejších filmových celebrít Ameriky.
 
 
 
 
 

Vyberte región